Als je goed voor jezelf wilt zorgen, dan zorg je ervoor dat je een evenwichtig dieet samenstelt en geniet van voldoende lichaamsbeweging. Noten spelen een belangrijke rol in een gebalanceerd dieet, omdat ze uitstekende gezondheidsvoordelen bieden en een goede vervanger zijn voor snacks met een hoog aantal aan calorieën en koolhydraten. Het is dan ook niet zo gek dat voedingsdeskundigen een zwak hebben voor amandelen, want er zijn verscheidene studies die de gezondheidsvoordelen van amandelconsumptie benadrukken. Laten we eens kijken naar de beste wetenschappelijk bewezen voordelen van onze favoriete snack.

Verminder buikvet

Buikvet ziet er niet alleen slecht uit, maar het dringt door tot rond tot jouw organen en verhoogt het risico op chronische ziekten. Om buikvet te voorkomen en jouw interne lichaamssysteem optimaal te houden, kunnen amandelen uitstekende voordelen bieden. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat degenen die 1,5 ons amandelen per dag amandelen eten, minder last hebben van het slechte cholesterol en buikvet. Dit komt omdat amandelen veel onverzadigde vetten bevat die juist het goede cholesterol verhogen. Bovendien zijn amandelen een goede vervaging voor meer koolhydraatrijke, calorierijke snacks.

Minder trek

Wist je dat het eten van 1,5 ons gedroogde, licht gezouten amandelen per dag jouw eetlust kan onderdrukken en de bloedsuiker weet te reguleren? Dit betekent niet alleen dat je je hart- en bloedvaten een plezier doet, maar je zorgt er ook voor dat er minder ruimte is voor ongezonde snacks! Voor de lekkere trek ben je bij amandelen aan het juiste adres, want hun rijke smaak kun je combineren in zowel zoute als zoete maaltijden. Bovendien is het een geweldig tussendoortje die je overal kunt meenemen!

Vermindert ontstekingen

Amandelen zijn trouwens uitstekend om ontstekingen te verminderen. In een recente studies is namelijk gebleken dat mensen met diabetes type 2 die drie maanden lang 1,5 ons amandelen per dag aten, hun lichaamsniveau van oxidatieve stress en ontsteking aanzienlijk verbeterden.

Gezondere baby’s

Tenslotte zijn amandelen geweldig voor tijdens de zwangerschap. Dit komt omdat veel vrouwen tijdens de zwangerschap te maken krijgen met overgewicht,, waardoor zij een groter risico lopen op zwangerschapsdiabetes, hoge bloeddruk en pre-eclampsie. Gelukkig kunnen  amandelen deze problemen tegengaan. Helemaal zwangere vrouwen kunnen baat hebben bij het  eten van 2 ons amandelen per dag om het verzadigingsgevoel kan verbeteren, de eetlust te verminderen en een gezonde gewichtstoename tijdens de zwangerschap te bevorderen.

Ben je ervan overtuigd om amandelen en andere noten aan je dagelijkse dieet toe te voegen, dan kun je eenvoudig online noten kopen bij de Kruidenbaron. Bij de Kruidenbaron vind je trouwens van alles voor een evenwichtig dieet, van noten, supplementen tot kruiden, thee, koffie en handige toebehoren. Op die manier kun je al jouw gezonde voedingsmiddelen inslaan die een glimlach op jouw gezicht toveren!