Het manueel met de hand snijden van frietjes is iets wat eigenlijk tegenwoordig nauwelijks nog wordt gedaan. Althans, het wordt wel nog gedaan in je eigen keuken thuis, maar in een horeca-omgeving is dat uiteraard een absolute ‘no-go’. Het manueel met de hand snijden van frietjes kost namelijk veel te veel tijd wanneer je dat moet gaan doen voor een grote groep mensen. Gelukkig bestaat er tegenwoordig zoiets als een frietsnijder. Een frietsnijder kopen zorgt ervoor dat je in een mum van tijd een aanzienlijk groter aantal frieten kan snijden. Lijkt dit jou ook wel wat en wil je dan ook graag precies te weten komen waar je bij het kopen van een frietsnijder precies rekening mee moet houden? Dan is je verdiepen in de hieronder terug te vinden tips zeker de moeite waard.

1.   Waarom moet je gebruik gaan maken van een frietsnijder?

Ben jij toch nog iemand die er in zijn of haar horecazaak voor kiest om de frietjes manueel te snijden? Dan is het moment mogelijks aangebroken om daar verandering in te gaan brengen. Het manueel snijden van frietjes is namelijk iets wat niet alleen ongelofelijk veel tijd kost, daarnaast kan het je ook veel geld kosten. Dit natuurlijk in het bijzonder wanneer je iemand moet betalen om de frietjes te snijden. Het aanschaffen van een handige frietsnijder is dan ook echt veel interessanter.

In het merendeel van de gevallen wordt er in de horeca voor gekozen om gebruik te maken van een tafelmodel frietsnijder. Dergelijke frietsnijders zijn niet alleen ongelofelijk handig in gebruik, daarnaast beschikken ze ook over een uitstekende levensduur. Let wel, op het spreekt voor zich dat je in een horeca-omgeving behoeften hebt aan echt kwalitatieve hulpmiddelen. Het kopen van een gewone frietsnijder die is gemaakt van plastic is dan ook wellicht niet de beste keuze. Het wordt voor mensen in de horeca dan ook sterk aangeraden om gebruik te maken van een RVS frietsnijder.

2.   Een automatische frietsnijder kopen, hoe interessant is dat?

Een andere mogelijkheid waarover je beschikt is het kopen van een automatisch frietsnijder. Dit is een keuze die steeds meer mensen die eigenaar zijn van een horecazaak blijken te maken. Ondanks het feit dat we deze keuze zeker begrijpen is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat er aan een automatische frietsnijder kopen niet alleen maar voordelen zijn verbonden. Een niet onbelangrijk nadeel om rekening mee te houden heeft namelijk betrekking tot het feit dat je veel eenvoudiger geconfronteerd kan worden met een technische storing in vergelijking met een manueel exemplaar. Dat wil je natuurlijk liever niet wanneer je voor veel mensen frietjes moet maken. Dit is ook niet de enige reden om toch de voorkeur te geven aan een manuele frietsnijder.

Naast de grotere kans op een technische storing geldt voor een automatische frietsnijder ook dat de aankoopprijs natuurlijk iets hoger is gelegen in vergelijking met een manueel exemplaar. In ieder geval, wil jij ook graag een frietsnijder kopen? Wees er dan absoluut zeker van dat je goed zowel de voor- als de nadelen van beide soorten frietsnijders ten opzichte van elkaar gaat vergelijken.

 

Bij HorecaRama vind je de beste frietsnijder voor in jouw professionele horeca keuken.