Waar vaak overheen gekeken wordt is dat je raamdecoratie ook kan functioneren als designelement in je huis. Heb je een licht interieur breek dat dan open met wat donkere gordijnen. Ben je in het bezit van een filmkamer en wil je daar graag wat minder licht hebben tijdens je filmavondje? Overweeg dan verduisterende rolgordijnen die ook dienen als designelement. Of voeg een houten jaloezie in je loungekamer toe als sfeervol element. Wat je stijl ook is of welk doel je ook voor ogen hebt er is altijd een raamdecoratie die bij je past.

Strak en een echt designelement, Het rolgordijn

Mocht je meer willen dan een simpel stuk raamdecoratie kijk dan eens naar rolgordijnen voor in je interieur. Toepasbaar in elke kamer van je huis als designelement en ter bescherming van je privacy. Dit mede door de kleurenkeuze die je hebt voor je nieuwe rolgordijn. Qua design zijn er ook genoeg opties om te overwegen, van basic rolgordijnen voor de standaard simplistische look tot premium materialen om wat meer luxe uit te stralen in de ruimte waar ze komen te hangen. Van dikkere stof voor de verduistering van je kamer tot lichtdoorlatende stof voor een wat meer open gevoel. Daar komt bij dat de montage in je raamkozijn ook voordelen met zich meebrengt. Rolgordijnen worden strak in je raam gemonteerd en dat is de reden dat rolgordijnen stukken beter isoleren dan traditionele gordijnen. Dit komt in de winter je temperatuur in huis ten goede. Een ander voordeel wat dat deze methode van montage met zich meebrengt is dat er geen straaltje licht door je rolgordijnen komt wanneer je dat niet wilt en dat komt ook je privacy ten goede. Voordelen genoeg voor je om rolgordijnen te overwegen als raamdecoratie.

Jaloezieën om jaloers op te worden

Een andere vorm van raamdecoratie zijn jaloezieën. Je kent ze vast wel. Zo zijn er de standaard uitgevoerde pvc-jaloezieën die in elk interieur passen. Het is dan ook de meest veelzijdige soort jaloezie op de markt. Door het materiaal pvc wat gebruikt wordt is bijna elke stijl mogelijk en is er eindeloos met te variëren. Een handig designelement die in elke woning goed meekan.

Ook zijn er aluminium jaloezieën die garant staan voor stevigheid en strakke sluiting wat je isolatie en lichtinval te goede komt. Daar komt bij dat dit materiaal in diverse kleuren te vinden is en ook strak, fris en industrieel oogt in de ruimte waar ze komen te hangen. Past dat bij je stijl? Kies dan voor jaloezieën van aluminium.

En dan is er nog de houten jaloezie. Een jaloezie waar andere jaloezieën jaloers op worden. In alle degelijkheid die hout heeft straalt dit materiaal kwaliteit en stijl uit. Robuust en degelijk als ze zijn de ultieme vorm van styling als het op raamdecoratie aankomt. Gebruik ze als element in je landelijke woonkamer of stijl je leeskamer met deze jaloezieën. En natuurlijk beschikken ze ook over een aantal voordelen. Ze isoleren goed door de dikte, laten weinig tot geen licht door en gunnen je de privacy die je op dat moment nodig hebt. Kortom een degelijke keus als je op zoek bent naar een designelement in je woning.