Als je een fles wilt kopen, heb je erg veel te kiezen tegenwoordig. Voor je dus een keuze maakt, doe je er verstandig aan om eerst goed na te denken waarvoor jij een bepaalde fles gaat gebruiken. In algemene zin is plastic flessen kopen erg verstandig. Plastic flessen bieden namelijk nogal wat significante voordelen. Lees hier over de voordelen van plastic flessen kopen en waarom je zou overwegen om voor glas of metaal te kiezen.

Daarom besluiten zoveel mensen om plastic flessen te kopen

Waarom plastic flessen kopen aan de orde van de dag is? In de regel betekent plastic flessen kopen dat je kiest voor kunststof flessen. Deze flessen zijn altijd licht van gewicht en vaak relatief goedkoop. Een ander voordeel van plastic flessen kopen is wel dat deze flessen in de regel gewoon in de vaatwasser geplaatst kunnen worden. Kies je wat betreft plastic flessen kopen voor hard plastic, dan kies je voor een fles die lang mee kan. Check wel altijd even of de fles BPA-vrij is. Wanneer je kiest voor een plastic fles, dan is het wel raadzaam om het water regelmatig schoon te maken of te verversen.

Geen schadelijke weekmakers in plastic flessen

In plastic flessen komt zelden schadelijke weekmakers voor. Je zou kunnen stellen dat plastic flessen kopen niet ideaal is voor het milieu. Aan de andere kant gaan de flessen wel lang mee waardoor de schade voor het milieu gering is. Nadelen aan een plastic fles kopen? De flessen zijn vaak minder hittebestendig en dus beperkt duurzaam. Plastic flessen zou je ideaal kunnen noemen voor school, als je gaat hardlopen of een berg wilt bedwingen. Ze zijn weer minder geschikt voor warme dranken en als je plannen hebt om langdurig in de warmte te gaan wandelen.

Kies niet altijd voor de goedkoopste fles

Nog een andere optie is kiezen voor metalen flessen. Deze flessen worden vaak gebruikt voor outdoor gebruik. Voordeel is dat ze onbreekbaar zijn. Ook blijft het water in deze fles lekker lang vers en fris. Wat een nadeel is, is dat deze flessen chemicaliën kunnen lekken in het water. Dit kan ten koste gaat van de smaak. Kies je voor een metalen fles, dan kies je wel voor een fles die minder duurzaam is. Bij de keuze die je maakt voor dit type fles is het verstandig om niet altijd de goedkoopste fles te kiezen. Goedkoop kan in dit verband namelijk ook duurkoop blijken.

Je kunt ook kiezen voor een fles van glas

Behalve plastic flessen kopen, zou je ook kunnen kiezen voor een fles van glas. Een glazen fles is ideaal voor thuisgebruik. Bovendien is een glazen fles geurloos en smaakloos. Kies je voor glas, dan kies je voor duurzaam. Het is een fles die vrij is van chemicaliën en de smaak van water wordt prima vastgehouden. Wel is een glazen fles zwaar en breekbaar en voor gebruik onderweg kun je beter een andere keuze maken.