Zorg voor zoveel mogelijk afwisseling!

Iedere dag een boterham met pindakaas, verveeld niet alleen, maar is ook helemaal niet zo gezond… Het is belangrijk om zoveel mogelijk verschillende voedingswaren te nuttigen. Ons lichaam heeft behoefte aan afwisseling en houdt van zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen. Eet dus niet iedere week hetzelfde maar wissel voldoende af. De aarde zit boordevol met nuttig voedsel, dit is gemaakt voor ons om te eten. Vertrouw dus niet alleen om die vertrouwde Hollandse pot, ontdek wat de wereldkeuken zoal te bieden heeft. De meest lekkere en gezonde etenswaren zijn verkrijgbaar voor ieders budget. Iedere keer hetzelfde eten is zeker geen gezonde gewoonte.

Spieren laten groeien? Let op de voeding!

Wie ervoor wilt zorgen dat zijn of haar spieren groeien, let goed op de voeding! Ons eten is lang niet altijd even geschikt voor het opbouwen van spieren. Veel etenswaren zitten vol met nuttige voedingsstoffen voor spieropbouw, andere juist helemaal niet. Wie ervoor wilt zorgen dat spieren groeien, eet dus zoveel mogelijk eiwitrijke producten. Voor het opbouwen van spiermassa is het advies om veel eiwit in te nemen. Etenswaren zoals yoghurt, vlees, vis, zuivel, noten en bonen zitten vol met nuttige voedingsstoffen. Eiwitrijk voedsel zorgt ervoor dat de spieren kunnen groeien. Mochten we te veel eiwit binnenkrijgen is dat geen probleem, ons lichaam breekt het vanzelf weer af. Sommige producten zoals bijvoorbeeld noten zijn extra aangeraden voor spieropbouw.

Wat eten en wat niet?

Het is een aanrader om een voedingsschema bij te houden. Hierbij kan iedereen zelf in de gaten of die genoeg eiwit, vitamines en andere belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Bekijk ook eens het Voedingsschema MNLK.nl Dit kan erg goed helpen om de juiste voeding binnen te krijgen. Iedereen kan wel wat handige hulp gebruiken om de juiste voeding binnen te krijgen. Veel mensen zijn gewend geraakt aan steeds hetzelfde eten. Doorbreek deze sleur en zorg voor voldoende variatie! Dit is niet alleen een stuk lekkerder, aangenamer maar vooral gezonder! Zorg er ook voor dat de spieren de voeding krijgen die nodig is om te groeien! Wie let op de voeding, krijgt daar zeker geen spijt van. Voor extra spieropbouw kan er ook gebruik worden gemaakt van Shakes & Spiergroei MNLK.