Alles wat je moet weten over de walnoot

Walnoten behoren al jarenlang tot één van de meest populaire noten. En terecht, want deze bijzondere noot biedt eindeloos veel mogelijkheden in de keuken en zit bovendien boordevol voedingsstoffen die onmisbaar zijn bij het functioneren van lichaam en geest. Wil jij ook profiteren van deze gezonde voedingsstoffen en walnoten aan jouw voedingspatroon toevoegen? Wij vertellen je alles wat je moet weten over walnoten.

Over de walnoot

De walnoot is een steenvrucht, die groeit aan de walnotenboom. Walnoten, ook wel okkernoten genoemd, groeien in een stevige groene bolster. Als de noot rijp is knapt deze bolster open en komt de tweedelige, houtachtige schil van de walnoot tevoorschijn. Deze schil houdt het nootje vers en schoon en blijft daarom om de walnoot zitten tot hij geconsumeerd wordt. Walnoten kunnen niet direct na het oogsten geconsumeerd worden maar dienen eerst een aantal weken gedroogd te worden. Door het drogen van de walnoten krijgen ze een heerlijke smaak en zijn ze uitstekend geschikt om als snack te consumeren of te verwerken door diverse gerechten.

De gezondheidsvoordelen van walnoten

Walnoten spelen een belangrijke rol in het goed functioneren van lichaam en geest. Zo dragen ze bij aan het elastisch en flexibel houden van de aderen en verbeteren ze de binnenwand van bloedvaten. Walnoten bevatten bovendien twee keer zoveel antioxidanten als andere noten, waardoor weefsels en het DNA in cellen beter beschermd zijn tegen vrije radicalen. Als laatste bevatten walnoten het hormoon melatonine, dat verantwoordelijk is voor het reguleren van de nachtrust. Meer walnoten eten kan ervoor zorgen dat je beter in slaap valt en beter door kunt slapen.

De mogelijkheden in de keuken

Walnoten bieden eindeloos veel mogelijkheden in de keuken. Zo kunnen ze goed gecombineerd worden met geitenkaas, smaken ze heerlijk door een pasta en vormen ze een verrijking voor allerlei vleesgerechten. Maar niet alleen voor maaltijdgerechten vormen walnoten een verrijking, ook in bakgerechten en ontbijtgerechten kunnen ze uitstekend verwerkt worden. Van een chocoladetaart met walnoten tot kwark met mango en walnoten, de mogelijkheden zijn eindeloos. De zacht bittere smaak en de stevige bite zorgen ervoor dat walnoten elk gerecht naar een hoger niveau weten te tillen.

Walnoten kopen

Ben jij op zoek naar heerlijke walnoten om eindeloos mee te experimenteren in de keuken? Walnoten kopen doe je vandaag de dag eenvoudig bij een online notenspecialist. Online vind je een groot aanbod dagverse walnoten die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit. Jouw walnoten kopen bij een online notenspecialist zorgt ervoor dat jij jouw bestelling gewoon vanaf de keukentafel kunt samenstellen. Na het afronden van de betaling wordt jouw bestelling binnen afzienbare tijd bij jou bezorgd. Dat is wel zo gemakkelijk.